Mikrodumbliai – naujai atrasti aukso grynuoliai mityboje 

Mokslininkams skambinant pavojaus varpais dėl augančio maisto poreikio pasaulyje ir senkančių natūralių išteklių maistui auginti, skaičiuojama, kad jau 2030 m. drastiškai kils kai kurių maisto produktų, tokių kaip ryžiai ir kukurūzai, kainos, o 2050-aisiais žmonija susidurs su pasauliniu maisto trūkumu. Nenuostabu, kad pasaulio dėmesys vis labiau krypsta į maisto inovacijų startuolius, kurie, pasitelkdami mokslą, siekia kurti supermaistą, pasižymintį žmogui reikalingų mikroelementų, baltymų, vitaminų ir mineralų gausa. Vienas jų – tvarų maistą iš fermentuotų mikrodumblių Lietuvoje pristatantis šveicarų startuolis „Alver“. 

 
Mikrodumbliai: kokia nauda organizmui?

Supermaisto startuolio „Alver“ dietologas Edvardas Grišinas teigia, kad mikrodumbliai – vienas seniausių žmonijos maisto medžiagų šaltinių, vartotas dar senųjų pasaulio kultūrų ne vieną šimtmetį. Būtent šių vandenynuose randamų vienaląsčių gyventojų panaudojimo maisto pramonėje populiarumas stebimas ne vienus metus. 

„Viena svarbiausių ir labiausiai maisto pramonėje naudojamų dumblių šeimų yra Chlorella, kurioje gausu B grupės vitaminų, polinesočiųjų riebalų rūgščių, polfenolių, vitaminų ir baltymų, o kartais savo maistine verte net viršija gyvūninės kilmės maisto produktus!“ – sako gydytojas E. Grišinas. 

 
Mikrodumbliai – augalinių baltymų šaltinis

Dumbliuose esančiuose baltymuose yra daug aminorūgščių – leucino, turinčio įtakos raumeninio audinio baltymų sintezei, ir arginino, kuris naudojamas  kraujotaką gerinančio  azoto oksido gamybai. Dėl itin aukšto mikrodumblių pasisavinimo našumo žmogaus organizmui (>90 %) jie nenusileidžia vienu geriausių pasisavinimo rodiklių pasižyminčiam pieno baltymui.

Mikrodumbliuose esantys betagliukanai – trumpųjų grandžių riebalų rūgščių gamybai reikalingi polisacharidai. Tai prevencinė priemonė, stabdanti onkologinių ligų vystymosi tikimybę. Ji taip pat mažina uždegimo ir žarnų pralaidumo riziką virškinamajame trakte, mažina toksinų praeinamumą per žarnų gleivinę į sisteminę kraujotaką. 

 
Mikrodumbliai – vitaminų gausa

Vitaminai, nepaisant savo nepakeičiamumo, nėra gaminami žmogaus organizmo. Mikrodumblių sudėtyje galima rasti didelį spektrą vitaminų, tokių kaip B1, B3, B6, K, E, folatų. Visi šie vitaminai yra ypač svarbūs mažinant riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Mikrodumbliuose esantys polifenoliai, karotenoidai, tokie kaip betakarotenas, liuteinas, zeaksantinas, dalyvauja mažinant uždegiminius procesus organizme, gaudo laisvuosius radikalus ir juos neutralizuoja. Betakarotenas taip pat yra puikus augalinis vitamino A šaltinis. 

 
Mikrodumbliai – OMEGA-3 šaltinis

Pagrindinis OMEGA-3 riebalų rūgščių šaltinis yra riebiosios žuvys. Tačiau dažnas Lietuvos gyventojas suvartoja nepakankamą kiekį žuvų, kad  gautų sveikatai naudingą riebalų rūgščių kiekį, ne kiekvienam patinka žuvų riebalų skonis ar kvapas. Todėl „Golden Chlorella®“ mikrodumbliai, būdami neutralaus skonio ir kvapo, skirtingai nei kita augalinės kilmės produkcija, natūraliai turintys daug OMEGA-3 riebalų rūgščių, yra puiki jų alternatyva žmonėms.

Mikrodumbliai – naujai atrasti aukso grynuoliai mityboje Alver Golden Chlorella milteliai

„Negalime drąsiai teigti, kad dumbliai gali atstoti „tikrą“ maistą, tačiau jų integravimas į kasdienę mitybą gali būti nebrangi ir didelę naudą organizmui teikianti galimybė“, – sako supermaisto startuolio „Alver“ dietologas E. Grišinas.

Krepšelis
🎁 Iki nemokamo pristatymo Jums trūksta tik 35,00 
Jūsų krepšelis tuščias.

Įsidėkite prekių į krepšelį.